Kantoor

Van Wijk Strafrechtadvocatuur is gespecialiseerd in het strafrecht en ons kantoor is actief in heel Nederland. Het maakt voor ons dus niet uit of u als verdachte bent aangemerkt in Groningen of in Maastricht. Wij staan in alle gevallen voor u klaar om u zo optimaal mogelijk te kunnen verdedigen.

Tarieven:
Wij staan verdachten bij op basis van gefinancierde rechtsbijstand of op betalende basis.

Gefinancierde rechtsbijstand (pro deo)
Op het moment dat de rechter-commissaris de bewaring tegen u beveelt, dan wordt er door de rechtbank automatisch een last tot toevoeging afgegeven. Dit betekent dat u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand gedurende de gehele procedure.

In de andere gevallen zal er voor u een aanvraag voor gefinancierde rechtsbijstand worden ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand. Afhankelijk van uw inkomen beslist de Raad voor Rechtsbijstand of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand.

Indien het verzoek voor gefinancierde rechtsbijstand wordt afgewezen, dan kunnen wij u op betalende basis bijstaan.

Betaling op basis van een uurtarief
U betaalt (telkens) een voorschot en er wordt gedeclareerd op basis van een uurtarief.

Betaling van een vast bedrag vooraf
Het bedrag dat u betaalt dekt alle werkzaamheden. Hierbij is direct duidelijk wat het verschuldigde honorarium is en heeft u geen onzekerheid over later eventueel verschuldigde betalingen.

Betaling resultaatafhankelijk
U komt hierbij met de advocaat overeen dat een honorarium voor een gunstig resultaat hoger is dan bij een tegenvallend resultaat. Dit houdt echter niet in dat u geen betaling verschuldigd bent bij een tegenvallend resultaat.